Birinci yöntem: Yeteri kadar çörek otu incecik kıyılır. Ağzı kapalı bir şişe tamamen kıyılmış çörek otu ile doldurulur. Üzerini tamamen kaplayana kadar hakiki zeytinyağı eklenip şişenin kapağı sıkıca kapatılır. Şişe 2 hafta boyunca güneş alan ve sıcak bir ortamda bekletilir.
İkinci yöntem: 250 gr kadar hakiki zeytinyağı 50 gr öğütülmüş çörek otu ile karıştırılır. Karışım ağzı kapaklı cam bir şişeye alınarak 7 gün bekletilir. 7 gün sonra karışım çok ince bir süzek ile süzülür. Elde edilen çörek otu yağı salata, yemek ve vücut sağlığı için kullanılabilir.
Hazır çörek otu yağı ise çörek otu tohumlarının güneşte kurutulduktan sonra preslenmesi ile elde edilir. Çörek otu yağı içeriğinde farklı yağ çeşitleri barındırmaktadır. İçeriğinde protein, alkaloitler ve saponin gibi bileşenler barındırdığı için uçucu bir yağ türüdür.
Çörek otu yağının faydaları
- Çörek otu yağının bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Bu etkisi çalışmalarla da kanıtlanmıştır.
- Kan şekerini düzenler ve kontrol altında tutar.
- Çörek otu yağı doğal bir idrar söktürücüdür.
- Sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar.
- Çörek otu yağı, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.
- İnferterferon salgısını arttırarak vücudu kanser hastalıklarına karşı korur.
- Kas kramplarına karşı masaj yapılarak uygulanabilir.
- Hormon dengesini koruyucu etkisi bulunmaktadır.
- Ruh halini olumlu yönde etkiler.
- Tansiyon ve kolesterolü düzenler.
- Kaş, saç ve kirpik bakımı için kullanılabilir.
- Nezle, grip, migren, baş ağrısı için 2 damla kullanıldığında faydalı olur.
- Vücutta hücre yenilenmesini sağlar. Bu özelliği ile vücutta oluşan yaraların iyileşme sürecini kısaltır.
- Kulak iltihaplarına karşı ağrıyan kulağa iki damla damlatıldığında ağrının hafiflemesini sağlar.
- Saman nezlesi gibi alerjik reaksiyonlara karşı kullanılabilir.
- Cilt sağlığı için faydalıdır. Cilde uygulandığında cildin daha sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.
- Cilt ve tırnak mantarlarına karşı kullanılabilir. Mantar için bölgeye sürülmesi yeterli olur.
- Çörek otu yağı hafızayı kuvvetlendirmek için kullanılabilir. 1 su bardağı nane çayına 10 damla çörek otu yağı damlatılarak günde 2 defa tüketilir.
- Sinüzitten mustarip olan kişiler sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa buruna çörek otu yağı damlatabilir.
- Çörek otu yağı solunum borusunu genişletici etkiye sahiptir. Bu özelliği ile nefes almayı kolaylaştırır.
- Çörek otu yağı damar tıkanıklığı ve sertliğine karşı iyi gelir.
- Vücudu kanser hastalıklarına karşı korur.
Çörek otu yağının diğer faydaları
Yorgunluk ve halsizliğe karşı çörek otu yağı kullanımı: 1 şeker kaşığı çörek otu yağı 1 su bardağı taze portakal suyunun içine katılarak 10 gün boyunca devamlı içildiğinde halsizlik ve yorgunluğa karşı iyi gelir.
Yüksek tansiyona karşı çörek otu yağı kullanımı: Sabah kahvaltı yapmadan önce 1 çay kaşığı çörek otu yağı ve 2 diş ezilmiş sarımsak karıştırılır ve taze meyve sularına eklenerek içilir. Devamında çörek otu yağı ile haftada 2-3 defa vücuda masaj yapılır ve masajdan sonra güneşe çıkılır. Bu işlem 1 ay boyunca düzenli tekrarlandığında tansiyon sorununa karşı fayda sağlanabilir.
Kirpik ve kaş bakımı için çörek otu yağı kullanımı: Boşalmış bir rimel kutusunun içine eşit ölçülerde çörek otu yağı, Hint yağı ve badem yağı eklenerek çalkalanır. Hazırlanan karışım kaş ve kirpiklere uygulanır. Karışım kaş ve kirpikleri besleyerek daha canlı ve sağlıklı görünmelerini sağlar.
Saç dökülmesine karşı çörek otu yağı kullanımı: Yeterli ölçüde limon sıkılarak saçlara diplerden başlanarak yedirilir. Bir süre bekletildikten sonra saçlar yıkanır. Saçlar nemli iken çörek otu yağı ile masaj yapılır. Uygulama saçların daha parlak, canlı, dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlar.
Romatizma ağrılarına karşı çörek otu yağı kullanımı: Romatizma ağrılarına maruz kalan kişiler günde 3 defa 1 çay kaşığı çörek otu yağı içebilir. Ayrıca ağrının geliştiği bölge için çörek otu yağı ısıtılır ve bölgeye ısınan yağ ile masaj yapılır.
Çörek otu yağı zayıflamak için nasıl kullanılır: Çörek otu yağı direkt olarak kilo vermeyi sağlamaz. Ancak iştahı bastırarak daha az yemek yemeyi sağlar. Çörek otu yağı kullanıldığında daha az yemek yendiği fark edilecektir. İştahını bastıramayan ve aşırı yemek yiyen kişiler çörek otu yağının bu özelliğinden faydalanabilir. İştahı bastırmasının yanı sıra, karaciğerin temizlenmesini sağlar. Bu sayede sindirimin aktif bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda vücutta müshil etkisi yaratarak besinlerin bağırsaklardan daha kolay geçmesine yardımcı olur. Zayıflamak için, yemeklerden önce aç karnına 5 damla çörek otu bir bardak suya eklenerek içilmelidir.