Çörek Otu Mide Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çörek Otu Mide Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Mide, Anavatanı Anadolu ve Akdeniz havzası olan çörek otu düğün çiçeğigiller familyasından olan değerli bir bitkidir. Diğer adları ise cöcce, cüccam, Cuccum'dur. Türkçede ise adını bitkinin tohumlarının çöreklerin üzerine serpilmesinden almıştır. Eski Mısır'da cilt güzelliği ve canlılığı için çörek otu kullanıldığı tespit etmiştir. İslam tarihinde İbn-i Sina ise tıbbi tedavi amaçlı çörek otuna kullandığı bilinmektedir. Hindistan'da ise çok eskiden bu yana mutfakta ve halk hekimliğinde kullanıldığı bilinmektedir. Hadislerde ise Peygamber Efendimiz (S. A. V) şöyle buyurmuştur: "Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki çörek otunda onun için bir deva bulunmasın'. Çörek otu ağızda çiğnenerek, üzerine bal şerbeti içilirse karın ağrısı geçer şeklinde de hadislerde bahsedilmektedir. Şifa kaynağı olan bu bitkinin ve elde edilen yağının birçok hastalıkta şifa kaynağı olduğu bilinmektedir.

Çörek otu yağının iyi geldiği mide problemleri arasında
  • Mide yanması
  • Ekşime
  • Gastrit
  • Reflü
  • Mide krampları
  • Gece boğulurcasına uyanmak
  • Yemekten sonra ağza acı su gelmesi ve şişkinlik
  • Sırtınıza doğru vuran bir ağrı
  • Boğazınıza doğru yangın varmış gibi bir yanma ve bunların getirdiği sıkıntılardır.
Çörek otu mide: Ülser, özellikle helicobakter pylori adı verilen bakterinin, mide ve onikiparmakbağırsağında yerleşerek burada hastalığa yol açmasıdır. Bu bakteri sadece insanda bulunmakta ve sadece ağız yolu ile bulaşmaktadır. Bakteri mide mukozasına yerleşerek, onikiparmakbağırsağı, mide, safra kesesi, pankreas ve karaciğere yerleşmesi tehlikeli olabilmektedir. Tedavisi ise birkaç çeşit antibiyotik ile olmaktadır. Bu hastalığın tedavisinde özellikle başlangıç aşamasında, etkili olmaktadır. Çörek otunun kullanımı günlük olarak 15 gramdır. Bun miktar günlük üçe bölünerek yenmelidir. Bir hafta her gün 15 gram yenir, sonra 15 gün boyunca günde 30 gram yenir ve daha sonra yine günlük 15 gram yenerek devam edilir. Çörek otu midenin boş olduğu sabah kalkınca, öğle ile akşam yemeği arasında ve gece yenmelidir. Şikâyetler 1 ayda azalır veya tamamen ortadan kalkmaktadır. Fakat yine de tekrarlamaması için 8 ay kadar yenmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Hastalık olamasa dahi, koruyucu ve önleyici olarak yenebilir. Sağlıklı bireylerde hiçbir yan etkisi yoktur. Hamilelik döneminde çörek otu yenmesi tavsiye edilmemektedir.

Çörek Otu Mide Yorumları

soru

Haktan

26 Ağustos 2018 Pazar

İyi günler. Ben bir şeyi merak ediyorum ve bu yüzden sormak istiyorum. Ben çörek otu ile balın karıştırılıp içilirse kabızlığa iyi geldiğini bir yerde okumuştum. Bu bilgi doğru mudur. Ve çörek otu baßka ne gibi cilt, yüz, mide vb. rahatsızlıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılan bir yöntemdir? Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çörek Otu Yağının Faydaları Nedir?

Çörek Otu Yağının Faydaları Nedir?

Güncel

Çörek Otu Gaz Yapar mı?

Çörek Otu Gaz Yapar mı?

Çörek Otu Süt Yapar mı?

Çörek Otu Süt Yapar mı?

Çörek Otu Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Yağı Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Yetiştiriciliği

Çörek Otu Yetiştiriciliği

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Ay Çöreği Kaç Kalori?

Çörek Otu Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Yağı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Çörek Otu Nasıl Kullanılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6