Çörek Otu Kürü, Çörek otu Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen ve dünyanın da birçok ülkesinde yetişen, ince yapraklı otsu bir bitki türüdür. Çörek otunu birçok yerde kullanmak mümkündür. Özellikle çörek ve börekler de kullanılır. Tam bir şifa kaynağı bir bitkidir. İnsan vücudu için oldukça faydalıdır. Kürü yapılır, yoğurt da katılarak yenir ve daha birçok şekilde tüketilir.
Hangi şekilde tüketirseniz tüketin çörek otunun faydası çok olur. Biz bugün çörek otu kürü yapalım.
- Yarım çorba kaşığı çörek otu
- 1 su bardağı bal ya da pekmez
Çörek otu kürü nasıl yapılır?
İlk önce çörek otunu havanda iyice dövün. Yoksa bütün yenildiği zaman sindirilmez ve hiçbir faydası olamaz. Çörek otunu ezdikten sonra bal ya da pekmeze katın. (Şeker hastaları yoğurtta da katıp yiyebilir.) bu karışımı cam bir şişeye koyup bir dolaba koymadan saklayın. Bir hafta aç karnına iki öğün yiyebilirsiniz.
Çörek otunun faydaları nelerdir?
- Virüs, mikrop ve mantara karşı oldukça etkilidir.
- Kan şekerini düşürür.
- İdrar söktürücü özelliği sayesinde safrayı rahatlatır.
- Damar hastalıklarını engelleme özelliği vardır.
- Çocuklar da özellikle astım ve alerji sorunlarına iyi gelir.
- Çörek otunun hiçbir yan etkisi yoktur. Hamileler de kullanabilir. Hamilelik dönemindeki şikâyetleri en aza indirir.
- Deri hastalıkların da yağı oldukça faydalıdır.
Özellikle egzama sorunu yaşayanlar bu yağı kullanabilirler.
- Hazmı kolaylaştırır, zayıflamaya yardımcı olur.
- Hazımsızlık ve mide şişliğine çörek otu oldukça faydalıdır.
- Hemoroit problemine iyi gelir. Çünkü damarları güçlendirerek kan dolaşımını hızlandırır.
- Çörek otu bağırsağın düzenli olarak çalışmasını sağlar.
- Saç dökülmesi ve kepek gibi problemlere karşı oldukça fayda sağlar.
- Doğal antibiyotik etkisi vardır. Kanser başta olmak üzere yaygın hastalıklara karşı da faydası vardır.
- Çörek otu yağı kadınların adet dönemin de oluşan sancılara iyi gelir. Bunun yanı sıra diş ağrılarında da iyi bir sonuç gösterir.