Çörek Otu Bal Tarçın
Çörek otu bal tarçın, her bir besin maddesi sağlık için inanılma faydalıdır. Malzemeler birbiri ile karıştırarak tüketildiğinde her birinin ayrı ayrı faydasından aynı anda yararlanılabilir. Çörek otu bilimsel olarak da kanıtlanmış tedavi amacıyla birçok hastalık için kullanılmaktadır. Tepeden tırnağa birçok hastalığa karşı iyileştirici özelliği bulunmaktadır.
Kadınlarda doğurganlık özelliğini arttırır, rahim kasılmalarını güçlendirici etkisi ile doğumun kolaylıkla gerçekleşmesini sağlar. Anne sütünü arttırıcı etkisi vardır. Akciğer, karaciğer, böbrek, damar, kalp sorunları için kullanılabilir. Bal yine aynı şekilde mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Tarçın da her iki besin maddesi gibi sağlığa birçok anlamda katkı sağlar. Özellikle şeker hastaları için mükemmel bir besindir. Zayıflatıcı etkisi bulunmaktadır. Tarçın tüketilmeden sadece koklandığında hafızayı güçlendirici etki yaratır. Çörek otu, bal ve tarçın karıştırılarak tüketildiğinde unutkanlığa karşı iyi gelir. Mide, bağırsak ve sindirim sisteminde yaşanan problemleri giderir.
Çörek otu bal tarçın ne için kullanılır?- Çörek otu, bal ve tarçın karıştırılarak kullanıldığında iştah açıcı etki yaratır. Böbreklerde meydana gelen kum ve taşın düşmesini sağlar. 4 su bardağı suyun içine 3 yemek kaşığı öğütülmüş çörek otu eklenerek kaynatılır. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınarak süzülür. İçine 2 yemek kaşığı bal ve 1 şeker kaşığı tarçın eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım bir gün ara ile günde 3 çay bardağı olacak şekilde içilir.
- Çörek otu bal ve tarçın öksürük için faydalı bir kürdür. Balgam, nefes darlığı ve romatizmaya bağlı gelişen şikâyetleri azaltmak ya da hafifletmek için kullanılabilir. Malzemeler birbiri ile karıştırılarak macun yapılır. Hazırlanan macun ayrıca grip, nezle, soğuk algınlığı, baş ağrısı için tüketilebilir.
- Çörek otu, bal ve tarçın doğurganlık özelliğini arttırmak yani hamile kalmak için düzenli tüketilebilir. 6 çorba kaşığı öğütülmüş çörek otunun içine 10 çay kaşığı toz tarçın ve 10 çorba kaşığı hakiki süzme bal eklenir. Malzemeler homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra tüketilmeye başlanır. Hazırlanan kür âdet kanamasının 2. Günü başlanarak 12. Gününe kadar devam edilir. Her gün sabah ve akşam 1'er yemek kaşığı tüketilir. Çörek otu, bal ve tarçın ile hazırlanan kür hormon dengesini düzenleyici etki yaratarak gebe kalma olasılığını arttırır. Yumurtalıkların fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar, yumurta sayısını arttırır. Aynı karışım erkekler tarafından da sperm sayısı, kalitesi ve hareketliliğini arttırmak için kullanılabilir.
- Çörek otu, bal ve tarçın ruh sağlığını olumlu yönde etkiler.
- Diyabet hastaları tarçın ve çörek otunu düzenli tüketirse hastalığa karşı şifa bulabilir.
- Çörek otu, tarçın ve balın iştah açıcı etkisi vardır. Anemi hastalığına karşı iyi gelir.
- Hazırlanan karışım sabah kahvaltılarda kızarmış ekmeğe sürülerek tüketilebilir. Bu sayede kolesterole karşı iyi gelir. Kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolün artmasını sağlar.
- Çörek otu, bal ve tarçın kürü düzenli tüketildiğinde ileri yaşlarda beyin sağlığı ile alakalı gelişebilecek problemlerin oluşma riski azalır.
- Karışım romatizma ağrılarına karşı iyi gelir. Romatizma nedeniyle oluşan ağrılı bölgeye sürüldüğünde ağrı kesici etki sağlar.
- Karaciğere bağlı gelişen cilt hastalıklarının tedavisi için kullanılabilir.
- Haftada 3 defa cilde sürüldüğünde cildin pürüzsüz ve daha sağlıklı bir görünüm kazanmasını sağlar.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve sağlığını korumak için çörek otu, bal ve tarçın tüketilebilir.
19.01.2024 07:03:29
Çörek Otu Bal Tarçın ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|