Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Çörek otlu tuzlu kurabiye: Kurabiye hemen hemen herkesin severek tükettiği bir atıştırmalıktır. Çörek otlu tuzlu kurabiye diğer kurabiyeden farklıdır ve dayanıklıdır. Çörek otlu tuzlu kurabiye pas tanelerde satılan çatal dediğimiz kurabiye ile bire birdir. Hazır almaktansa evimizde ellerimiz ile hazırlayıp sevdiklerimize ikram edebiliriz. Hazır aldığımız gıdaların hem içerisine kullanılan malzemelerin kalitesinden hem de hijyeninden tam anlamıyla emin olamıyoruz.
Evde kendi ellerimizle yaptığımızda hem kalite hem de hijyenden emin olmuş oluruz. Dışarıdan aldığımız unlu mamullerde genelde eskiden daha fazla kullanılan bir yağ katı yağı kullanılmaktadır. Bu kurabiyelere daha bir çıtırlık ve ağızda dağılma olasılığı veriyor. Sizlerde kalp damar rahatsızlıklarınız ve doktorunuzun verdiği bir perhiz-iniz yok ise katı yağı kullanabilirsiniz. Çörek otlu tuzlu kurabiye diğer klasik tuzlu simidin yerini alabilecek bir kurabiye çeşididir. Sizlerde klasiğin dışına çıkıp misafirlerinize farklı lezzetler sunmak ister iseniz sizler için paylaştığım tarife harfiyen uyup enfes kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.
Çörek otlu tuzlu kurabiye için gereken malzemeler- 2 adet yumurta, 1'inin akı dışına,
- 1 çay bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 150 gram tereyağı, sağlık probleminizse yok ise vita yağı da kullanabilirsiniz,
- 3 yemek kaşığı çörek otu, 1 kaşığı içine 2 kaşığı dışına,
- 1 yemek kaşığı sirke,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Alabildiğince un,
Çörek otlu tuzlu kurabiye nasıl yapılır?
Derin bir kâseye iki adet yumurtanın birinin tamamını diğerinin de sarısını koyuyoruz birin akını ayıralım.
İçerisine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı. Kabartma tozu, sirke, tuz ve bir kaşık çörek otu ekleyip karıştırıyoruz. Ardından yavaş yavaş un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Yoğurup hazırladığımız hamurdan ister küçük küçük parçalar alıp şekiller verebiliriz. İstersek de irice bir parça alıp oklava ile kalınca açıp kurabiye kalıpları ile şekiller çıkartabiliriz. 2 kaşık çörek otunu bir kâseye 1 kaşık yumurta akını başka bir kâseye koyup şekil verdiğimiz kurabiyeyi önce yumurta akına daha sonra çörek otuna batırıp yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzemeler bitinceye kadar aynı işleme devam ediyoruz. Bütün malzemeler bitip hazır olan kurabiyeyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirip hazırladığımız çörek otlu tuzlu kurabiyeyi soğuduktan sonra cam kavanozlarda uzun süre saklayabilirsiniz. Çörek otlu tuzlu kurabiyeyi yapacağınızı ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diliyorum.
20.01.2024 12:06:08
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|