Çörek otu mide: Ülser, özellikle helicobakter pylori adı verilen bakterinin, mide ve onikiparmakbağırsağında yerleşerek burada hastalığa yol açmasıdır. Bu bakteri sadece insanda bulunmakta ve sadece ağız yolu ile bulaşmaktadır.
Bakteri mide mukozasına yerleşerek, onikiparmakbağırsağı, mide, safra kesesi, pankreas ve karaciğere yerleşmesi tehlikeli olabilmektedir. Tedavisi ise birkaç çeşit antibiyotik ile olmaktadır. Bu hastalığın tedavisinde özellikle başlangıç aşamasında, etkili olmaktadır. Çörek otunun kullanımı günlük olarak 15 gramdır. Bun miktar günlük üçe bölünerek yenmelidir. Bir hafta her gün 15 gram yenir, sonra 15 gün boyunca günde 30 gram yenir ve daha sonra yine günlük 15 gram yenerek devam edilir. Çörek otu midenin boş olduğu sabah kalkınca, öğle ile akşam yemeği arasında ve gece yenmelidir. Şikâyetler 1 ayda azalır veya tamamen ortadan kalkmaktadır. Fakat yine de tekrarlamaması için 8 ay kadar yenmesinde hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Hastalık olamasa dahi, koruyucu ve önleyici olarak yenebilir. Sağlıklı bireylerde hiçbir yan etkisi yoktur. Hamilelik döneminde çörek otu yenmesi tavsiye edilmemektedir.