{ "title": "Yağlı Çörek", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/yagli-corek.jpg", "date": "21.01.2024 07:52:48", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Yağlı Çörek; Türk bayanlarımız en vazgeçilmez gelenek göreneklerinden biri de misafir perverlik ve ikramlarıdır. Türk bayanlarımızın evine bir misafiri geleceği zaman hiç vakit kaybetmeden hemen ikramlarını en güzel ve eksiksiz bir şekilde hazırlamaya başlar. Yağlı çörek tarifimizde kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Şimdiden ellerinize sağlık deyip tarifimizi vermeye başlayalım.

Yağlı Çörek için Gerekli Olan Malzemeleri
Yağlı Çörek İçine Sürmek İçin Malzemeleri
Yağlı Çörek Üzeri İçin Malzemeleri
Yağlı Çörek Nasıl Yapılır?

Kabımızın içine biraz un, kuru mayamızı, tuz ve şekerimizi koyuyoruz. Karıştırdıktan sonra ortasını açarak yumurta, sıvı yağ ve sütümüzü ekliyoruz. Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu yavaş yavaş ekliyoruz. 30 dakika boyunca hamurumuzun üzerini kapatıp daha büyük olması için üzerine bırakıyoruz. Yağlarımızı karıştırıp eritiyoruz. Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz. Büyük dilimlerde olmasını istiyorsanız bezeleri büyük dilimliyoruz. Bu tamamen sizin isteğinize bağlıdır. Biz küçük yapalım 8 parça. 4 tane üst üste koyarak rulo yaptım. İlk bezeyi biraz unlayıp açıyoruz üzerine eritip ılıttığımız yağdan sürüyoruz, sonra bir beze daha açıyoruz ilk yağladığımız parçanın üzerine koyuyoruz tekrar yağlıyoruz 4 bezeyi de böyle yapıp rulo şeklinde sarıp 15 dakika buz dolabının normal kısmında bekletiyoruz. Diğer 4 bezeye de aynı işlemi uyguluyoruz. Dolaptan çıkardıktan sonra istediğimiz büyüklüğe göre kesiyoruz ve tepsiye koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısından sürdükten sonra, belli bir sıcaklık da kızarmasını bekliyoruz.
" } ] }