{ "title": "Öğütülmüş Çörek Otu", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/ogutulmus-corek-otu.jpg", "date": "19.01.2024 10:44:50", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Öğütülmüş Çörek Otu, Türkiye ve Dünya'nın hemen hemen her bölgesinde yetişen ince yapraklı, 40 cm boylarında olan tarla bitkisi çörek otu olarak bilinmektedir. Çörek Otu olarak bilinen siyah tanecikler, bu bitkinin dallarında yetişen tohumlardır. İsmi birçok kutsal kitapta geçmektedir. Yüzyıllardır şifalı ot olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır. İçerisinde A vitamini, protein ve bol miktarda besin yağı bulunur. Günümüzde birçok araştırmaya konu olmuş ve özellikle kanser hastalığının tedavisinde kullanılabilecek bir şifalı ilaç olarak görülmektedir.

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?
Öğütülmüş Çörek Otu Nasıl Hazırlanır?

Yenecek kadar çörek otu kahve değirmeni, kahve öğütücüsü ve karabiber öğütücüsünde kepek iriliğinde öğütülmelidir. Sonra beklemeden hap gibi aza alınır ve su ile sindirilir.

Ağızda çiğneyerek de öğütülür fakat tam öğütülmezse bulantı ve kusmaya sebep olabilir. Öğütüldükten sonra bekletilirse yapısı bozulur ve yağ asitleri buharlaşır. Bunun sonucunda verimi azalmaktadır. Aç karnına alınması tavsiye edilmez. Çünkü midede ekşime, yanma gibi tahrişlere sebep olduğu söylenir.

Nasıl kullanılır?
Yan Etkileri Nelerdir?

Kemoterapi ve radyoterapi gören hastalarda önerilen miktarda kullanıldığında karaciğer fonksiyon testlerini bozmaktadır. Bunun için kemoterapi ve radyoterapi günlerinde alınmaması gereklidir. Çörek otu hamilelik süresinde kullanılır ise vücuda zarar vereceği söylenmektedir.
" } ] }