{ "title": "Çörek Otu Kürü", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/corek-otu-kuru(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:45:03", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Çörek Otu Kürü, Çörek otu Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişen ve dünyanın da birçok ülkesinde yetişen, ince yapraklı otsu bir bitki türüdür. Çörek otunu birçok yerde kullanmak mümkündür. Özellikle çörek ve börekler de kullanılır. Tam bir şifa kaynağı bir bitkidir. İnsan vücudu için oldukça faydalıdır. Kürü yapılır, yoğurt da katılarak yenir ve daha birçok şekilde tüketilir. Hangi şekilde tüketirseniz tüketin çörek otunun faydası çok olur. Biz bugün çörek otu kürü yapalım.

Çörek otu kürü için gerekli malzemeler
Çörek otu kürü nasıl yapılır?

İlk önce çörek otunu havanda iyice dövün. Yoksa bütün yenildiği zaman sindirilmez ve hiçbir faydası olamaz. Çörek otunu ezdikten sonra bal ya da pekmeze katın. (Şeker hastaları yoğurtta da katıp yiyebilir.) bu karışımı cam bir şişeye koyup bir dolaba koymadan saklayın. Bir hafta aç karnına iki öğün yiyebilirsiniz.

Çörek otunun faydaları nelerdir?
" } ] }