{ "title": "Çörek Otu Diyeti", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/corek-otu-diyeti.jpg", "date": "21.01.2024 14:05:47", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Çörek otu diyeti, Çörek otu ince yapraklı otsu tarla bitkisidir. Bitki olduktan sonra yapraklarını arasındaki tohumların ezilerek çıkarılmasında oluşur. Bitkinin dallarında yetişen kapsül şeklindeki tohumdur. Çörek otunda birçok vitamin vardır. Vücuda faydalı ve birçok hastalığın tedavisi olarak da kullanılır. Çörek otu bağışıklık sitemine, cinsel gücü arttırmada, zayıflamak isteyen kişilerin zayıflatmada, iltihap önleyici, kandaki şeker miktarını düzenlemede, mide bulantısı gibi birçok faydaları vardır. Çörek otu en fazla zayıflama da kullanılır. Çörek otu kullanan kişi sabah akşam yemeklerinde bir çay kaşığı yenilmeli ve arkasında bir bardak su içilmelidir. Çörek otu iştahı keser ve insana doymuş hissi verir.

Çörek otu diyeti: Kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı çörek otu çiğnenerek yenilir ve bir bardak su ile yutulur. Her yemekten önce uygulanır düzenli bir şekilde. Bu diyette yazılandan başka bir şey yapılmasına gerek yoktur. Çörek otu sindirimi güçlendirdiği ve metabolizmayı hızlandırdığı için bir tatlı kaşığı çörek otu her yemekten sonra yeterlidir. Fazla tüketildiği zaman mideye zarar verme olasılığı oldukça yüksektir. Bir ay düzenli bir şekilde kullanıldığı zaman faydaları mutlaka görülecektir. Çörek otu çiğnenerek yenilmelidir. Yoksa direk yutulursa çörek otu faydasını vermez ve bir etkisi olmaz. Çörek otu hafif acıdır. Pasta yapımında da çok tercih edilir. Çörek otu iştahı kapatarak, karaciğeri temizler ve metabolizma hızlanarak sindirim gerçekleşir.
" } ] }