{ "title": "Çörek Nasıl Yapılır", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/Corek-Nasil-Yapilir-37.jpg", "date": "19.01.2024 15:56:33", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Çörek Nasıl Yapılır, hamur ürünü olan çöreğin birçok çeşidi yapılmaktadır. Tokluk hissi veren bu gıda, kıymalı, peynirli, ıspanaklı, pırasalı, patatesli, haşhaşlı, susamlı, karışık sebzeli, tavuk etli, ciğerli ve daha bin bir çeşit besin maddeleriyle yapılmaktadır. Çay keyfi yapıldığında bir dilim çörek enfes bit tat oluşturacaktır. Tahıl ürününün öğütülüp un hale getirilmesiyle çörek hamurunun ilk aşaması elde edilmiş olur. İstenilen türdeki tahıl unu tercih edilerek çörek yapılabilir.

Çörek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır

Hamuru için
Üzeri için
Çörek nasıl yapılır?

Süt ılık hale gelecek şekilde ısıtılır ve kuru maya içerisine eklenerek erimesi için beklemeye alınır. Öte yandan geniş bir kap içerisine yumurta beyazı, sıvı yağ, toz şeker, tuz, maden suyu ve iki kaşık tereyağı eklenerek çırpılır. Ardından süt ile maya eklenip un yavaş bir şekilde aktarılır. Karıştırılarak hamur elde edene kadar yoğurulur. İyi bir hamur elde edilmesi için yoğurma işleminin tamamıyla yapılması gerekir. Hamur fazla kabarmadan 10 dk dinlendirilmesi yeterli olacaktır. Hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınarak merdane yardımıyla orta boyutta açılır. Üç hamur bezesi ayrı ayrı açılarak eritilmiş iki kaşık tereyağı her katmana sürülerek açılan üç hamur üst üste koyularak başlangıç kısmından sarılıp gül haline getirilerek hamurun son kısmı birleştirilir. Bütün hamurlar bitene kadar bu yöntem yapılarak ister yağlı kâğıt ile ister hafif yağlanan fırın tepsisine dizilir. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülerek üzerine bir miktar susam serpilir. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir. Çörekler sürekli kontrol edilerek üzeri kızarınca fırından alınarak sıcak bir şekilde bütün olarak veya dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }