{ "title": "Çörek Hamuru", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/corek-hamuru.jpg", "date": "21.01.2024 10:17:59", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Çörek Hamuru, Hamurlu işler mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hamur işleri çok leziz ve iştah kabartıcı olur. Çok tatlı olan hamur işleri çok yenir ise yanında kiloyu da getirir. Bunun için çok fazla tüketmemeye önem göstermemiz gerekir. Birçok çeşitli yemeği yapılır. En başta börek, çörek ve pastalar gelir. Her evde yapılır ve her damağa hitap eder. Büyüklü küçüklü herkes çok sever.

Hamurlu yemekler yapmak biraz zahmetli be marifet isteyen bir yemektir. Ben size çörek hamuru nasıl yapılır onu anlatayım. Malzemesi çok az ama yoğurma işlemi oldukça önemlidir.

Çörek hamuru tarifi için gerekli malzemeler
Çörek hamuru yapılısı

Geniş bir yoğurma kabı alıp önce ılık su ile mayayı iyice eritelim. Sonra üzerine tereyağı yakmadan eriyelim ve kabın içine koyalım. Daha sonra süt, yağ, şeker, tuz ve yumurtayı (Yumurtanın sarısını ayırmayı unutmayın) da ekleyip hepsini bir güzel karıştıralım. Daha sonra ununu azar azar ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamur biraz ele yapışır kıvam da olacak. İlk başta elinize çok yapışır yoğurmaya devam ettikçe hamur elinizden kendiliğinden gidecektir. Sora hamurumuz hazır olmuş olur. Hamurun üzerini bir bez ile örtelim ve yaklaşık iki üç saat ılık bir ortamda dinlenmeye bırakalım. (Ben bazen çörek hamurunu akşamdan da yoğuruyorum hem daha iyi dinlemiş hem de daha güzel kabarmış oluyor) Üzerini açtığınız zaman pofuduk bir hamurumuz olacak. İstediğiniz bir iç harç ile çöreği yapabiliriz ya da sade olarak da yapabilirsiniz. Çünkü her türlü çok güzel ve lezzetli oluyor.
" } ] }