{ "title": "Çörek Çeşitleri", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/Corek-Cesitleri-85.jpg", "date": "19.01.2024 07:36:41", "author": "TUĞBA YILMAZ", "article": [ { "article": "Çörek Çeşitleri, Çay davetlerinde, günlerde, kahvaltılarda vazgeçilmez lezzetlerden biri. Birçok çörek çeşidi bulunuyor. Çöreğinizi neyi seviyorsanız onla yapabilirsiniz. İster patatesli, peynirli, kıymalı, haşhaşlı, cevizli gibi daha istediğiniz her şeyden yapılabilir. Damak tadınıza uygun lezzeti seçip çöreğe başlayabilirsiniz. Benim vazgeçilmezlerim arasında peynirli tepsi çöreği yer alıyor. Tadı damağınızda kalacak çok güzel bir çörek çeşidi. Beğeneceğinizi tahmin ettiğim çörek çeşitleri arasından bu tarifi sizlerle paylaşmak isterim.

Peynirli Tepsi Çöreği İçin Malzemeleri
Peynirli Tepsi Çöreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye yumuşak margarin, sıvı yağı, süt, şeker, tuz ve yumurta akını alarak eliniz ile karıştırın. Daha sonra elenmiş un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. İki parçaya ayırıp üzeri örtülü olacak serin bir yerde 10-15 dakika dinlendirin. Çörekler için kullanacağınız tepsiyi yağlayın. Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp içine yerleştirin. Üzerine doğranmış maydanoz karıştırılmış peynir rendesi serpilir. Diğer hamurda aynı büyüklükte açılarak peynirin üstüne konur. Hafifçe bastırılarak kare şeklinde dilimlenir. Üzerine yarım kaşık süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür, çörek otu serpilir ve 180 derece fırında pişirilir. Peynirli tepsi çöreği oldukça lezzetli çörek çeşitleri arasında yer alır.

Afiyet olsun.
" } ] }