{ "title": "Ballı Çörek Otu", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/Balli-Corek-Otu-32.jpg", "date": "19.01.2024 23:39:43", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Ballı çörek otu, İki şifalı besinin karışımıyla elde edilen bir karışımdır. Günümüzde birçok insan tarafından kullanılmakta ve fayda görmektedirler. Bunun için ballı çörek otu karışımını sürekli bir şekilde düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Bu iki besinin karıştırılarak özlerinin birleştirilmesi ile çok şifalı bir kür ortaya çıkmaktadır. İnsan sağlığı üzerinde çok ciddi etkileri vardır. Çörek otu balla karıştırılarak tüketilirse kansere karşı müthiş bir kalkan görevi görmektedir. Çörek otu ve çörek otu yağı son zamanlarda en fazla kullanılan baharat ve bitkisel yağ haline gelmiştir. Sebebi ise kanserden alerjiye, tansiyondan kolesterole kadar birçok hastalığı tedavi edici özelliğe sahiptir. Çörek otunun en etkili olanı soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş olanıdır.

Ballı çörek otunun faydaları nelerdir?

İnsanlarda meydana gelen hafıza kayıplarında ve hafızanın güçlendirilmesinde çok ciddi etkileri bulunur. Bunun için en az üç ay boyunca, kesinlikle aksatmadan tüketmek gerekir. Ballı çörek otu karışımının vücuda kuvvet verici, idrar söktürücü, iştah açıcı ve süt arttırıcı etkisi vardır. Ballı çörek otu karışımı mide yanmalarına iyi gelir. Ballı çörek otu karışımı alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumunu engellemektedir. Akciğer ve karaciğeri rahatlatma da ballı çörek otunun çok faydası vardır. Ballı çörek otunun ağrılarda, sancılarda, kronik bronşit, soğuk algınlığında, nefes darlığına, astım ve öksürüğe faydası vardır. Zekâ geriliği ve sara da etkili olmaktadır. Kanın temizlenmesinde ve işeme zorluğunun giderilmesinde faydalı olur.

Ballı çörek otu karışımının hazırlanışı ve kullanımı

Ballı çörek otu karışımının hazırlanışı oldukça kolay olmaktadır. Çok rahat bir şekilde ballı çörek otu karışımını hazırlayabilirsiniz. Ballı çörek otu karışımı için en önemli kural, balın ve çörek otunun gerçek ürünler olmasına dikkat etmek gerekir. Sahte olan ürünlerle yapılan karışımlar insan sağlığına büyük zararlar verebilir. Ayrıca çörek otunun öğütülme işlemi çok önemlidir. Çörek otunu öğütmek için kahve öğütücü kullanılabilir. Havanda da öğütebilirsiniz. Ancak bu işlem biraz zahmetli olacaktır. Havanda öğütürken fazla miktarda ve uzun sürede dövmeyin. Çünkü, çörek otunun içinde bulunan uçucu yağlar dövme işlemi sırasında uçabilir ve niteliğini kaybeder. Bunun için öğütme işlemini çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme balla karıştırmaya özen gösterin. Kesinlikle öğütülmüş çörek otu almayınız ve kullanmayınız. Çörek otunu mutlaka kahve çekme makinelerinde ve öğütme makinelerinde çekerek öğütün.

100 gram çörek otu ile yarım kilo kadar balı uygun bir kabın içerisine koyarak iyice karıştırın. Üzerini tülbent ile örterek 3 gün bekletin. Çörek otu ve bal karışımıyla elde ettiğiniz bu macunu aç karnına günde üç kere bir tatlı kaşığı tüketin. Sizi her türlü kanser riskine karşı koruyacaktır. Ballı çörek otu karışımını özellikle aç karnına tüketmeye özen gösterin. Karışımı açken tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Günümüzde tüm insanların kullanması gereken bu mükemmel karışım, çok eski zamanlardan beri tüketilen bir karışımdır.

" } ] }