{ "title": "Atc Çörek Otu Yağı", "image": "https://www.corek.gen.tr/images/Atc-Corek-Otu-Yagi-48.jpg", "date": "21.01.2024 11:47:48", "author": "Esengul Yeşil", "article": [ { "article": "Atc çörek otu yağı, övülmüş olan çörek otu bitkisi dünyanın farklı yerlerine değişik isimlerde, değişik yerlerinde yetişen ve destekleyici tedavide de bolca kullanılır. Açık mavi renklerde çiçekler açan 20-40 cm boyunda senelik bir otsu bitki türüdür. Yol kenarlarında özellikle ekin tarlaları içinde bulunur. Gövdesi dik ve kısa tüylü olup, yapraklarının alttaki kısımları saplı, üstteki kısımları sapsızdır. Çiçekleri uzun saplı ve tek tektir. Taç yaprakları iki parçalı ve bal özü bezleri taşıyan sekiz küçük parça halindedir. Meyveleri çok tohumlu olup, tohumlar siyah renkli ve şekilleri ovaldir. Kuzey Afrika, Balkan ülkeleri, Güney Avrupa, Hindistan ve Türkiye'de yetiştirilmektedir.

Atc çörek otu yağının etken maddeleri

Yaklaşık %21 protein, %38 karbonhidratlar, %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki negatif maddeler: Nigellon, thymoguinon ve uçucu olmayan yağlardır.

Atc çörek otu yağının kullanıldığı yerler; çörek otu ve yağının kullanım sahaları ile ilgili bir sınırlamaya rastlanılmamıştır. Tamamen tabi bir gıda olması ve bağışıklık sistemini etkili bir şekilde güçlendirmesi sebebiyle akla gelebilecek hemen her rahatsızlığın önüne geçmekte etkili olabilmektedir. Ülkemizde çörek otu ile ilgili hacimli ilmi bir çalışma yapan Dr. Ahmet Topbaş Beyin kitabını arka tarafında isimlerini sıraladığı hastalıklara karşı koruma sağlaması yalnız başına bile bu bitkinin ne kadar yararlı insan için ne kadar değerli olduğunu ortaya koymaktadır. Her gıda, bünyemizi güçlendirerek hastalıklara karşı korumakta bir kalkan vazifesi görebilir, ancak söz konusu çörek otu olunca yüzlerce hastalık koruyucu etkisinden söz edebiliriz.
Atc çörek otu yağı kullanım şekli; Atc çörek otu yağı sabah, öğlen ve akşam yemeklerinden yarım saat önce veya yemek yerken 1 yemek kaşığı (Büyükler için), 1 tatlı kaşığı (10 yaşın altında küçükler için) alınması tavsiye edilir. Bu kaliteli gıda yağı, dengeli beslenmenin yerini tutmak için değildir. O yüzden dengeli beslenmeye dikkat etmemiz gerekir. Kilolu kişiler yemeklerden yarım saat önce, zayıf kişilerin ise yemek esnasında ya da yemeklerden sonra kullanmaları uygundur.
" } ] }